greek
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr

Ναύπλιο

Ναύπλιο μια ρομαντική απόδραση 


Χιλιομετρικές αποστάσεις

Από Αθήνα 146χμ
Από Θεσσαλονίκη 549χμ

     Το Ναύπλιο έχει 13.822 κατοίκους και είναι χωρισμένο στην παλιό και στη νέα πόλη. Η παλιά πόλη χτίστηκε κυρίως στα χρόνια του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, στις αρχές του 19ου αιώνα, αλλά υπάρχουν ακόμα κτίσματα από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η νέα πόλη δεν παρουσιάζει καμία ιδιαιτερότητα, οπότε εσείς περιηγηθείτε στο παλιό ιστορικό κομμάτι, µε τα νεοκλασικά κτίρια, τις όμορφες πλατείες και τα εντυπωσιακά κάστρα.
     Το Ναύπλιο παρουσίαζε τουριστική κίνηση από τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα. Είναι μια ρομαντική πόλη, µε σημαντικό πολιτισμό και ιστορία και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του σύγχρονου επισκέπτη για παραμονή, διατροφή και διασκέδαση.ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Οι μύθοι αναφέρουν ότι ιδρυτής της αρχαίας Ναυπλίας ήταν ο Ναύπλιος, γιος του Ποσειδώνα, και ότι η πόλη συμμετείχε στην Αργοναυτική Εκστρατεία. Γνωστότερος όμως έγινε ένας άλλος Ναύπλιος, σπουδαίος γνώστης της ναυτικής τέκνηο και πατέρας του Παλαμήδη, που υπήρξε εφευρέτης, γιατρός, αστρονόμος, ποιητής, µμαθηματικός και φιλόσοφος.
     Η ατυχία του Παλαμήδη ήταν ότι κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου συγκρούστηκε µε τον Οδυσσέα, ο οποίος τον συκοφάντησε για συνεργασία µε τον Πρίαμο, µε αποτέλεσμα να θανατωθεί μπροστά στα τείχη της Τροίας. Ο Ναύπλιος, για να εκδικηθεί το θάνατό του, αποπλάνησε µία μία τις γυναίκες των Ελλήνων ηγεμόνων, απέτυχε όμως µε τη γυναίκα του μεγάλου του εχθρού, την Πηνελόπη.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 27520 23332
Λιμεναρχείο Ναυπλίου 27520-27022
Νοσοκομειο Νοσοκομείο Ναυπλίου 27520-98100
Αεροδρόμιο Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών 210 3530000
Μουσεία Ναυπλίου Αρχαιολογικό Μουσείο 27520-27502
Πολεμικό Μουσείο 27520-25591
Πιάτσα Ταξί 27520-24120
Υπεραστικά Λεωφορεία 27520-27323
Αστυνομικό Τμήμα, Τουριστική Αστυνομία 27520-98727
 
     ΙΣΤΟΡΙΑ. Η πόλη αναπτύχθηκε μέχρι τον 7ο π.Χ. αι., οπότε καταστράφηκε από τους Αργείους. Ανασυγκροτήθηκε στη διάρκεια της ελληνιστικής περιόδου. Στα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια υπέφερε από επιδρομές Αβάρων, Γότθων, Σλάβων και Αλβανών. Πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Φράγκων (1212) στους Βενετούς (1389), που ενίσχυσαν τα τείχη της Ακροναυπλίας (1470) και οχύρωσαν το μικρό νησί στην είσοδο του λιμανιού, το Μπούρτζι.
     Η πόλη οικοδομήθηκε τότε µε όμορφα κτίρια, σύμφωνα µε το αναγεννησιακό πνεύμα της εποχής, μερικά από τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα. Το 1540 το Ναύπλιο υπέκυψε στην τρίχρονη πολιορκία των Τούρκων, το 1686 πέρασε ξανά στην κυριαρχία των Βενετών, ώσπου το 1715 οι Τούρκοι επανήλθαν και παρέμειναν μέχρι το Νοέμβριο του 1822, που η πόλη απελευθερώθηκε από τους Έλληνες. Υπήρξε πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.
     Το Σεπτέµβριο του 1831 δολοφονήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας , ο Ιωάννης Καποδίστριας. Τον lανουάριο του 1833 το Ναύπλιο υποδέχτηκε τον πρώτο βασιλιά της Ελλάδας, το Βαυαρό Όθωνα, και την τριμελή επιτροπή που τον είχε υπό την κηδεμονία της μέχρι την ενηλικίωσή του. Η πόλη εξακολούθησε να παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις μέχρι το 1834, όταν η πρωτεύουσα του κράτους μεταφέρθηκε στην Αθήνα.
     ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΑΛΑΜΗΔΙ Πώς θα πάτε: Με το αυτοκίνητό σας ή µε ταξί . Αν αντέχουν τα πόδια σας, προτιμήστε την ανάβαση από τα χίλια περίπου σκαλοπάτια που είναι σκαλισμένα πάνω στο βράχο και ξεκινούν από την πλατεία της Αρβανιτιάς. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας αποζημιώσει η υπέροχη θέα που θα ξετυλιχθεί κάτω από τα πόδια σας μόλις φτάσετε στην κορυφή.nafplio 1
NAFPLIO 2 1
nafplio538
accessories

Οι κρατήσεις μου
Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της κράτησής σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Κατάσταση κράτησης

Προτείνουμε

Filion Eco Hotel Filion Eco Hotel
3 Αστέρια
Νέα Στύρα
Δωμάτια
Σουίτα ΑμΕΑ
Sea View Suite
Executive Suite
Superior Suite

Ξενοδοχεία σε Κυλλήνη

Περισσότερα...

Προορισμοί

Αμαλιάδα Αμαλιάδα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Κυλλήνη Κυλλήνη
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Νέα Στύρα Νέα Στύρα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα