greek
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr

Καβάλα

Η Καβάλα χτισμένη αμφιθεατρικά απλώνεται στις ακτές του Βόρειου Αιγαίου, είναι πρωτεύουσα του Νομού Καβάλας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας. Απέχει 160 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 680 από την Αθήνα. Το πρώτο όνομα της πόλης ήταν Νεάπολις και ήταν αποικία των Θασίων τον 7Ο αιώνα π.Χ. Η ιστορία της πόλης μακραίωνη και πλούσια. Υπήρξε το επίνειο των Φιλίππων την εποχή που βασίλευε το Φίλιππος Β’, ορμητήριο των Σταυροφόρων και η πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Στις αρχές του 20ου αιώνα η πόλη γνωρίζει μεγάλη εμπορική άνθηση λόγω της καλλιέργειας και εμπορίας των καπνών όπου σημειώνονται και οι πρώτες απεργίες στην Βαλκανική Χερσόνησο.

Σήμερα η Καβάλα είναι μία σύγχρονη αστική πόλη, με ωραίες παραλίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφέ, άλση και χώρους άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Επίσης είναι η μοναδική Ελληνική πόλη που δραστηριοποιείτε μέχρι σήμερα στην εξόρυξη και διύλιση πετρελαίου και στην παραγωγή Φωσφορικών Λιπασμάτων . Η αλιεία προσφέρει στην πόλη μια σημαντική οικονομική ανάσα.

Απολαύστε έναν περίπατο στην παλιά γραφική διατηρητέα γειτονιά με τα παραδοσιακά σπίτια και την ήρεμη νοσταλγική ατμόσφαιρα. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, με θέα στη θάλασσα, που χτίστηκε το 1965 στην θέση παλαιού μοναστηριού. Είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυροειδής με τρούλο και στο εσωτερικό της φιλοξενεί δύο παρεκκλήσια. Ενδιαφέρον επίσης είναι το Ιμαρέτ, ένα εξαίρετο δείγμα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε το 1817 από τον Μεχμέτ Αλή κοντά στο αρχαίο ιερό της Παρθένου. Στέγαζε ιεροδιδασκαλείο και πτωχοκομείο. Η οικία του Μεχμέτ Αλή χτίστηκε στα 1720 και σ’ αυτή μεγάλωσε ο ιδρυτής της τελευταίας αιγυπτιακής δυναστείας και πατέρας του Ιμπραήμ. Αναστηλώθηκε και λειτουργεί σαν μουσείο. Στο Φάρο, κάτω ακριβώς και ακολουθώντας μια στενή σκάλα, απλώνονται πλατιά λεία βράχια που ενώνονται με τη θάλασσα και προσφέρονται για ενατένιση και ξεκούραση. Το φρούριο χτίστηκε το 1425 μ.Χ. από Ενετούς και Τούρκους. Τα τείχη όμως πρωτοχτίστηκαν στις αρχές του 5ου αιώνα, επεκτάθηκαν από τους Βυζαντινούς και πάνω τους κατασκευάστηκαν μετά τα τουρκικά και βενετικά. Υπέροχη η θέα από ψηλά που εν αιθρία, απλώνεται ως τις ακτές, τη Θάσο τις χερσονήσους του Περάμου και του Αγίου Όρους, ακόμα και την Σαμοθράκη. Οι καμάρες του παλιού υδραγωγείου, κολοσσιαίο μνημείο στο κέντρο της πόλης, έργο του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, που χτίστηκε γύρω στα 1550 μ.Χ. πάνω στα ίχνη του Μακρού Τείχους του αυτοκράτορα Ανδρόνικου του Β’ του Παλαιολόγου. Το στολίζουν 60 αψίδες, τεσσάρων διαφορετικών μεγεθών.

accessories

Οι κρατήσεις μου
Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της κράτησής σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Κατάσταση κράτησης

Προτείνουμε

Filion Eco Hotel Filion Eco Hotel
3 Αστέρια
Νέα Στύρα
Δωμάτια
Σουίτα ΑμΕΑ
Sea View Suite
Executive Suite
Superior Suite

Ξενοδοχεία σε Νέα Στύρα

Περισσότερα...

Προορισμοί

Αμαλιάδα Αμαλιάδα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Κυλλήνη Κυλλήνη
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Νέα Στύρα Νέα Στύρα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα