greek
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
Αρχή arrow Τουρισμός arrow Λίμνες & Ποτάμια arrow ΝΕΜΟΥΤΑ – ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ (καταρράκτες)

ΝΕΜΟΥΤΑ – ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ (καταρράκτες)

ΝΕΜΟΥΤΑ – ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ (καταρράκτες)

Ο ποταμός Ερύμανθος είναι το φυσικό σύνορο των Νομών Ηλείας και Αχαΐας και πηγάζει από το ομώνυμο βουνό. Εδώ η φύση συνομιλεί με τον άνθρωπο. Πλατάνια, ελιές, ποικίλα φυτά, λουλούδια και βράχια φιλοξενούν άγρια ζώα. Κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά πηγών αναβλύζουν από παντού και κάνουν το τοπίο μοναδικό.

Μ3 το μονοπάτι του Ηρακλή, των κενταύρων και του Ερυμάνθιου κάπρου Το μονοπάτι έχει συνολικό μήκος 12χλμ. Αφετηρία του είναι το περιβαλλοντικό Μουσείο Κέντρο Ενημέρωσης Πληροφόρησης Δρυοδάσους Φολόης, στην τοποθεσία Λούτσα και διασχίζει μέρος του μυθικού δρυοδάσους φολόης.

Το μονοπάτι οδηγεί στο Φαράγγι του ποταμού Ερυμάνθου, ο οποίος κινείται μέσα σε κάθετα φαράγγια, πότε ορμητικός, πότε γαλήνιος, σχηματίζει υπέροχους καταρράκτες. Σας καλεί σ’ ένα οργιαστικό παιχνίδι αισθήσεων, μέσα σε ένα παρθένο τοπίο με συχνές εναλλαγές, πλούσια βλάστηση και πανίδα, διαυγή νερά, μυρωδιές κι ακούσματα που σε τυλίγουν. Το μονοπάτι καταλήγει στο γεφύρι του Σεϊν αγά. Εκεί ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει δυο διαδρομές με προορισμό το χωριό Νεμούτα όπου καταλήγει το μονοπάτι Μ3:

Α. Από τους καταρράκτες του Χαρατσαρίου. Εδώ βρίσκονται οι οχτώ πανέμορφοι καταρράκτες της ρεματιάς του Χαρατσαρίου 15 ως 42 μέτρων ύψους. Πρόκειται για έναν υπέροχο θησαυρό φυσικής ομορφιάς στην Ηλεία άγνωστο έως τώρα στο ευρύ κοινό και ενθουσιάζουν όποιον τους αντικρίσει ενώ πολλοί είναι αυτοί που καθημερινά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να βρεθούν εκεί. Η ανάδειξη ως αξιοθέατου του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί αποτέλεσμα της μακρόχρονης προσπάθειας μιας ομάδας νέων ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

Β. Από τους καταρράκτες του Αμπούλα όπου βρίσκονται οι δεκαεπτά πανέμορφοι καταρράκτες της ρεματιάς του Αμπούλα 15 ως 52 μέτρων ύψους. Ο περιηγητής έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την άγρια ομορφιά της φύσης σε μια διαδρομή γεμάτη ιτιές, βελανιδιές , πεύκα και πλατάνια , να συναντήσει στο διάβα του πλήθος πουλιών, εντόμων και άγριων ζώων αλλά και ερείπια νερόμυλων και μπαρουτόμυλων.

http://nemouta-oreini-ileia.blogspot.gr/

accessories

Οι κρατήσεις μου
Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της κράτησής σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Κατάσταση κράτησης

Προτείνουμε

Hotel Ιόνιον Hotel Ιόνιον
2 Αστέρια
Κυλλήνη
Δωμάτια
Μονόκλινο
Δίκλινο
Τρίκλινο

Ξενοδοχεία σε Νέα Στύρα

Περισσότερα...

Προορισμοί

Αμαλιάδα Αμαλιάδα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Κυλλήνη Κυλλήνη
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Νέα Στύρα Νέα Στύρα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα