greek
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
Αρχή arrow Τουρισμός arrow Κάστρα arrow Κάστρο Καράμπαμπα Χαλκίδα

Κάστρο Καράμπαμπα Χαλκίδα

Η Χαλκίδα, πρωτεύουσα της Εύβοιας, είναι μια παραθαλάσσια πόλη με πολλές ομορφιές που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Περνώντας από τη Βοιωτία στην Εύβοια, διασχίζουμε την Καινούρια Γέφυρα της Χαλκίδας. Η κατασκευή της Γέφυρας ολοκληρώθηκε το 1993, ενώ διήρκεσε 8 χρόνια. Έχει μήκος 700 μέτρα από τα οποία τα 215 είναι στον αέρα και βρίσκεται σε ύψος 35,5 μέτρα. Το πάχος της είναι μόλις 45 εκατοστά και το πλάτος 13 μέτρα.

Μπαίνοντας στην πόλη της Χαλκίδας αξίζει κανείς να σταματήσει στην Παλαιά Γέφυρα, στο Στενό του Ευρίπου. Η γέφυρα φτιάχτηκε το 540 επί Ιουστινιανού. Ανακατασκευάστηκε το 1858, το 1896, ενώ το 1962 κατασκευάστηκε η σύγχρονη γέφυρα με ξύλινη επιφάνεια και το 1998 επισκευάστηκε για να έρθει στη σημερινή της μορφή. Η παλιά γέφυρα ανοίγει όποτε χρειάζεται να περάσει κάποιο πλοίο από το στενό του Ευρίπου.

Ένα μοναδικό φαινόμενο που παρατηρείται στο Στενό του Ευρίπου είναι η παλιρροϊκή κίνηση του νερού. Τα θαλάσσια ρεύματα που υπάρχουν εκεί, αλλάζουν κατεύθυνση ροής περίπου κάθε 6 ώρες, ενώ η ταχύτητα τους μπορεί να φτάσει και τα 12 χμ την ώρα.

Περνώντας την παλιά γέφυρα βρισκόμαστε στη Βοιωτική ακτή της Χαλκίδας. Εκεί, στο λόφο Φούρκα είναι χτισμένο το κάστρο Καράμπαμπα. Στη θέση του κάστρου υπήρχε η αρχαία πόλη Κάνηθος. Το κάστρο κατασκευάστηκε το 1684 και προστάτευε τους Τούρκους από τις επιθέσεις των Βενετών. Σχεδιάστηκε από Βενετό και η αρχιτεκτονική του είναι ευρωπαϊκή. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομά του από κάποιον επιφανή Τούρκο που θάφτηκε εκεί, ονόματι Καράμπαμπα. Βρισκόταν σε στρατηγική θέση και επέτρεπε τον έλεγχο της πόλης και του Στενού του Ευρίπου. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν δυο ρώσικα κανόνια του 19ου αι. Επίσης σώζεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία , χτισμένο το 1895.

Πηγή: www.discoverhellas.gr

accessories

Οι κρατήσεις μου
Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της κράτησής σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Κατάσταση κράτησης

Προτείνουμε

Filion Eco Hotel Filion Eco Hotel
3 Αστέρια
Νέα Στύρα
Δωμάτια
Σουίτα ΑμΕΑ
Sea View Suite
Executive Suite
Superior Suite

Ξενοδοχεία σε Αμαλιάδα

Περισσότερα...

Προορισμοί

Αμαλιάδα Αμαλιάδα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Κυλλήνη Κυλλήνη
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Νέα Στύρα Νέα Στύρα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα