greek
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr

Ύδρα

Ύδρα – η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 22980-52210
Λιμεναρχείου Ύδρας 22980-52279
Νοσοκομείο Νοσοκομείο Ύδρας 22980-53150
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 210-3530000
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ Από Πειραιά με Ferry Boats σε 3 ώρες και 15 λεπτά.
Από Πειραιά με Ιπτάμενα Δελφίνια σε 1 ώρα και 10 λεπτά.
Θαλάσσιο ταξί 22980-53690
Μουσείο Π. Κουντουριώτη 22980-52245
Αστυνομικό Τμήμα, Τουριστική Αστυνομία 22980-52205
 
     Η Υδρα απέχει από τον Πειραιά 35 ν.μ. και έχει περίπου 2.800 κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό. Εκτός από σπουδαία αρχιτεκτονική, το νησί έχει περί τις 365 εκκλησίες, μεγάλη ποικιλία φυτών, αλλά και ... πάρα πολλές γάτες (200 συντηρεί ο δήμος). Τα καλοκαίρια η Ύδρα κατακλύζεται από τους φανατικούς Αθηναίους επισκέπτες της και από τουρίστες που καταφθάνουν με κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής. Στο νησί υπάρχει και Ναυτικός Όμιλος, όπου μπορείτε να μάθετε κολύμπι, γουότερ πόλο, ιστιοπλοΐα και κανό.
     ΙΣΤΟΡΙΑ Υδρέα αποκαλούσαν την Υδρα οι πρώτοι κάτοικοι της, όνομα το οποίο εμπνεύστηκαν από τις πλούσιες πηγές που υπήρχαν στο νησί. Το 1500 μ.Χ, μετοίκησαν στην Ύδρα κάτοικοι της Πε¬λoπονήσου για να αποφύγουν τους Τούρκους, που κατέλαβαν το νησί το 1715. Η Υδρα είχε ήδη αρχίσει να εξελίσσεται σε ναυτική δύναμη και κέρδισε την εύνοια των Τούρκων, που της παρα¬χώρησαν καθεστώς αυτονομίας. Στη διάρκεια των ναπολεόντειων πολέμων τα υδραίικα πλοία μονοπώλησαν την τροφοδοσία στην περιοχή της Μεσογείου και έσπασαν τον αποκλεισμό των γαλλικών λιμανιών από τον αγγλικό στόλο.
     Το λαθρεμπόριο σιτηρών έφερε σημαντικό πλούτο στο νησί και πρωτοφανή ανάπτυξη. Τότε χτίστηκαν τα περισσότερα αρχοντικά και ναυπηγήθηκαν πολλά και μεγάλα πλοία. Ιδρύθηκε και Ναυτική Σχολή, ενώ στα σχολεία του νησιού δίδαξαν οι σπουδαιότεροι δάσκαλοι της Ελλάδας. Η Ύδρα είχε την εποχή εκείνη 35.000 κατοίκους και περίπου 200 πλοία, εξοπλισμένα με κανόνια. Η συμμετοχή της στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων ήταν ιδιαίτερα σημαντική ,καθώς τα δυο τρίτα του ελληνικού στόλου ήταν δικά της. Μετά την απελευθέρωση η έλευση των ατμοκίνητων πλοίων οδήγησε τη ναυτική δύναμη της Ύδρας σε παρακμή , υποχρεώνοντας παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε μετανάστευση.
     Η ΠΟΛΗ Η πόλη της Ύδρας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στους βράχους που υψώνονται γύρω από το λι¬μάνι. Τα πέτρινα αρχοντικά της γοητεύουν τον επισκέπτη με τη λιτή και επιβλητική αρχιτεκτονική τους. Τα στενά σοκάκια της, που μπορείτε να τα γυρίσετε με τα πόδια ή με γαϊδουράκια , οδηγούν τις περισσότερες φορές σε ανηφορικά σκαλοπάτια ανάμεσα σε καλαίσθητα σπίτια με αυλές και μικρούς κήπους.
     ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ Αρκετά από τα αρχοντικά του νησιού κατοικούνται και ορισμένα είναι ανοικτά για τους επισκέπτες. Θα βρείτε τη θέση τους στους χάρτες της πόλης που κυκλοφορούν. Το αρχοντικό Τσαμαδού ¬στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, στεγάζει την παλαιότερη ναυτική σχολή του κόσμου, που εξακολουθεί να λειτουργεί. Το αρχοντικό Τομπάζη φιλοξενεί τα καλοκαίρια φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών. Το αρχοντικό Παύ¬λου Κουντουριώτη (πρώτος πρόεδρος της Ελλάδας) λειτουργεί ως μουσείο, με εκθέματα από την Επανάσταση του 1821. Ακόμη δείτε το φαρμακείο Ραφαλιά, του 19ου αι., τα αρχοντικά του Μπουτούρη, του Γεωργίου Κουντουριώτη (πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας), του Λάζαρου Κουντουριώτη, του Γεωργίου Βούλγαρη, του Μιαούλη, το Δημαρχείο κ.ά.
     ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ Η μονή της Αγίας Ευπραξίας βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας με τα πόδια έξω από την πόλη, σε όμορφη τοποθεσία. Η μονή του Προφήτη Ηλία χτίστηκε τον 19ο αι., προσφέρει όμορφη θέα από τον λόφο και μπορείτε να πάτε με τα πόδια ή με γαϊδουράκι. Υπάρχουν ακόμη η μονή Ζουρβας , στο ομώνυμο ακρωτήρι, και η Αγία Τριάδα (1704), μονή με ελάχιστους μοναχούς κοντά στον Προφήτη Ηλία. Εδώ απαγορεύεται η είσοδος σε γυναίκες. Δείτε επίσης την εκκλησία μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου (1770), με αξιόλογο μαρμάρινο τέμπλο, καμπαναριό και ρολόι. Βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού και στεγάζει δημοτικές υπηρεσίες. Ο Άγιος Ιωάννης είναι η παλαιότερη εκκλησία του νησιού, με θαυμάσιες τοιχογραφίες, και, τέλος, ψηλά στο λόφο βρίσκεται η μητρόπολη της Ύδρας.
     ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 21 lουνίου: Μιαούλεια . 7-13 lουνίου: Διεθνές Φεστιβαλ Μαριονέτας. 15 Αυγούστου: Κοίμηση της Θεοτόκου Βόλτα με τα γαϊδουράκια στα στενά: ότι πρέπει για ένα ευχάριστο πρωινό
     ΠΑΡΑΛΙΕΣ Ύδρα δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για κολύμπι. Αν εξαιρέσουμε το Μανδράκι, δεν υπάρχει καμιά άλλη αμμουδιά, ενώ οι λίγες παραλίες είναι πολυσύχναστες και θορυβώδεις. Η καλύτερη η λύση είναι να βουτήξετε από τα βράχια στο δρόμο προς Βλυχό ή να περάσετε με καΐκι απέναντι στην Πελοπόννησο. Τα μικρά νησάκια κοντά στο λιμάνι προσφέρουν ησυχία. πίσω πλευρά του νησιού η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, ενώ υπάρχουν και λίγες φώκιες. ΒΡΑΧΑΚΙΑ Θα τα βρείτε στο δυτικό άκρο της πόλης, κάτω από τα κανόνια. Αν καταφέρετε να περάσετε ανάμεσα από τα σώματα των ... ηλιόπληκτων, θα κάνετε τη βουτιά σας σε καθαρά και βαθιά νερά. Μετά μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ στη Σπηλιά. ΜΑΝΔΡΑΚΙ Αμμώδης αλλά όχι σπουδαία παραλία, με μικρό οικισμό.
     ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ Ακτοπλοϊκός με ταχύπλοο από Πειραιά σε 1 ώρα και 10 λεπτά. Με φεριμπότ σε 3 – 3.5 ώρες Οδικώς . με το αυτοκίνητο σας από την εθνική Αθηνών- Κορίνθου με κατεύθυνση την Ερμιόνη ,από εκεί στην Ύδρα με ιπτάμενο δελφίνι σε 20 λεπτά η με ταχί θαλάσσης .
     ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ Στο νησί δεν υπάρχουν δρόμοι και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.μπορειτε να μετακινιθειτε Με θαλάσσια ταχί η με γαιδουράκια

 

 

 


accessories

Οι κρατήσεις μου
Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της κράτησής σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Κατάσταση κράτησης

Προτείνουμε

Amalias Hotel
3 Αστέρια
Αμαλιάδα
Δωμάτια
Δίκλινο
Τρίκλινο
Σουίτα

Ξενοδοχεία σε Νέα Στύρα

Περισσότερα...

Προορισμοί

Αμαλιάδα Αμαλιάδα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Κυλλήνη Κυλλήνη
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Νέα Στύρα Νέα Στύρα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα