greek
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr
 • Hellastime.gr

Φολέγανδρος

Φολέγανδρος

     Η Φολέγανδρος είναι ένα γραφικό κυκλαδίτικο νησί με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μοναδική νησιώτικη ατμόσφαιρα.Εχει 667κατοίκουςαποτελέσματα απογραφής 2001. Είναι νησί άγονο, πετρώδες. µε εντυπωσιακούς γκρεμούς μέχρι τη θάλασσα. Το κλίμα είναι ήπιο, µε ελάχιστες βροχές και αρκετούς ανέμους το καλοκαίρι. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν το νησί ως τόπο εξορίας. Τον 13ο αι. περιήλθε στο Δουκάτο της Νάξου υπό την ηγεμονία του Ενετού Μάρκου Σανούδου. Δέχτηκε πολλές επιδρομές πειρατών και το 1617 πέρασε στα χέρια των Τούρκων, που πήγαιναν εκεί µόνο για την είσπραξη φόρων. Ενσωματώθηκε στην Ελλάδα το 1828, μαζί µε τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.
      Η ΧΩΡΑ Από τις γραφικότερες Χώρες των Κυκλάδων, χτισμένη μέσα και γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο του νησιού, στην άκρη ενός απότομου γκρεμού. Ιδανική για περιπάτους στα στενοσόκακα και στις όμορφες, χαρακτηριστικές πλατείες, όπως η πλατεία του Δούναβη µε τα τρία πηγάδια (Δουνάβηδες) και τις εκκλησίες, η πλατεία του Kovταρίνη και η πλατεία Πιάτσα (Κρητικού), όπου και θα περάσετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας στα παραδοσιακά καφενεία και στα ταβερνάκια, κάτω από την σκιά των δέντρων .περπατήστε στα δρομάκια του Κάστρου, του μεσαιωνικού αμυντικού οικισμού. οι εξωτερικοί τοίχοι των σπιτιών του οποίου αποτελούν τείχος. Χτίστηκε το 1212 , από τον Ενετό Μάρκο Σανούδο, ηγεμόνα του Δουκάτου του Αιγαίου. 
     Στην άκρη του απότομου βράχου, στο κά¬στρο, βρίσκεται ο ναός του Χριστού ή Παντάνασσα. Η εκκλησία της Παναγίας (Κοίμησης Θεοτόκου) είναι η ωραιότερη του νησιού. Πολύτρουλη και με πυρ¬γοειδές καμπαναριό, δεσπόζει στην κορυφή του Παλιό¬καστρου, στην πλαγιά του λόφου της Χώρας. 
     Ο ΑΝΩΜΕΡΙΑ Αραιοκατοικημένος αγροτικός οικισμός, κτισμένος , έτσι ώστε να φυλάσσεται από τους ανέμους. Δείτε την παραδοσιακή αυτόνομη απλωμένη σε έκταση αγροικία του νησιού, τη θεμωνιά, με το σπίτι περιβόλι και τα βοηθητικά κτίσματα. 
Ο ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΗΣ Το μοναδικό λιμάνι του νησιού. Μικρός οικισμός, µε λίγα ξενοδοχεία, ταβέρνες, καταστήματα και παραλία µε λίγα δέντρα. 
     ΠΑΡΑΛΙΕΣ Ο κυριότερος πόλος έλξης της Φολεγάνδρου είναι η Χώ¬ρα. Οι παραλίες είναι μέτριες και μερικές δυσπρόσιτες (θα πάτε µε καίκι από τον Καρα¬βοστάση). Η καλύτερη είναι το Κάτεργο και ακο¬λουθεί στον όρμο Βαθύ η Αγκάλη, όπου παει δρό¬μος και θα βρείτε ταβέρνα. Ευχάριστη παραλία επίσης, δίπλα στην Αγκάλη, είναι ο Άγιος Νικόλαος, µε κα¬λή ταβέρνα, µε θαυμάσια θέα, ενώ νοτιοδυτικά η ήσυχη Αμπέλι και το λιβαδάκι . 
Χρήσιμες πληροφορίες :

Λιμεναρχείο Φολέγανδρος 22860.41530
ΚΤΕΛ Φολέγανδρος 22860 41425,41328
Ταξί Φολέγανδρος 22860-41048 , 6944693957
Θαλάσσιο Ταξί Φολέγανδρος 22860-41158
Αγροτικό ιατρείο Φολέγανδρος 22860 41222
Αστυνομία Φολέγανδρος 22860 41249


Αξίζει να επισκεφθείτε:
 •   Το μοναστήρι της Παναγίας.
 •   Tο σπήλαιο της Χρυσοσπηλιάς.
 •   Το σπήλαιο του Γεωργίτση κοντά στον Καραβοστάση(το λιμάνι του νησιού).
 •   Τις 4 πλατείες του νησιού.
folegandros
accessories

Οι κρατήσεις μου
Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της κράτησής σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Κατάσταση κράτησης

Προτείνουμε

Amalias Hotel
3 Αστέρια
Αμαλιάδα
Δωμάτια
Δίκλινο
Τρίκλινο
Σουίτα

Ξενοδοχεία σε Κυλλήνη

Περισσότερα...

Προορισμοί

Αμαλιάδα Αμαλιάδα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Κυλλήνη Κυλλήνη
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Νέα Στύρα Νέα Στύρα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα