greek
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr
  • Hellastime.gr

Νεκρομαντείο Αχέροντα

Το αρχαιότερο νεκρομαντείο 

Το πιο φημισμένο και αρχαιότερο νεκρομαντείο είναι το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Το Νεκρομαντείο από τον 5ο αιώνα βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στο χωριό Μεσοπόταμος, κοντά στο Δέλτα που σχηματίζουν οι ποταμοί Αχέροντας και Κοκκυτός, κοντα την αρχαία μυκηναϊκή αποικία Εφύρα Στην αρχαία εποχή ο λόφος ήταν ένα νησάκι της λίμνης Αχερουσίας. και περιβάλλονταν από το άλσος της Περσεφόνης. Το μαντείο για να ανάδειξη την σπουδαιότητα του ήταν οχυρωμένο, σαν φρούριο.
Αποκαλύφθηκε στις ανασκαφές που έγιναν το 1958, κάτω από τη μονή του Αγίου Ιωάννου (του 18ου αιώνα) από τον 5ο αιώνα, Στο αρχαίο νεκρομαντείο, έρχονταν οι προσκυνητές για να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς οι οποίοι θα τους αποκάλυπταν τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον . Οι προσκυνητές φθάνοντας στο νεκρομαντείο τους αναλάμβαναν οι ιερείς και τους οδηγούσαν σε σκοτεινά με λαβύρινθο δωμάτια, όπου παρέμειναν για μερικές μέρες .Το περιβάλλον ήταν διαμορφωμένο και σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί ένα πέπλο μυστηρίου και μαγείας . Οι προσκυνητές τρέφονταν με παραισθησιογόνες τροφές ,έτρωγαν κουκιά και λούπινα σε συνδυασμό με γάλα και μέλι, με αυτό τον τρόπο πετύχαιναν την χαλάρωση των αισθήσεων ,την ζάλη και όλες τις προϋποθέσεις να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των νεκρών.
Στην ανασκαφή βρέθηκαν υπολείμματα μηχανικών κατασκευών ,τροχαλίες κλπ , υπήρχε ένα καλοστημένο σχεδιαστικά παρασκήνιο που μετακινούσαν είδωλα των νεκρών, ώστε να βρίσκει αυτό που ήθελε ο προσκυνητής, άλλωστε υπήρχε χρόνος και τρόπος από τους ιερείς να εκμαιεύσουν τον λόγο που επισκέφθηκε το μαντείο. Στην συνέχεια ακολουθούσε ο καθαρμός να καθαρίσει το μόλυσμα του θανάτου για 3 μέρες, άλλαζαν την διατροφή τους και αφού είχαν συνέλθει έφευγαν με ενθουσιασμό φόβου και μυστηρίου στον οποίο απαγορευόταν να περιγράψει ότι είδε με κίνδυνο της ζωής του. Οι προσκυνητές έφευγαν από διαφορετική έξοδο και δεν είχαν επαφή με άλλους προσκυνητές που περίμεναν την σειρά τους .Τους έπειθαν ότι είναι ιεροσυλία να πουν σε άλλους τι είδαν και τι έκαναν ,μετά 3 μέρες αφού άλλαζαν την διαστροφή τους και είχαν συνέλθει έφευγαν με ενθουσιασμό φόβου και μυστηρίου To νεκρομαντείο έπαψε να λειτουργεί όταν καταστράφηκε από τους ρωμαίους το 167 π.χ .accessories

Οι κρατήσεις μου
Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της κράτησής σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Κατάσταση κράτησης

Προτείνουμε

Filion Eco Hotel Filion Eco Hotel
3 Αστέρια
Νέα Στύρα
Δωμάτια
Σουίτα ΑμΕΑ
Sea View Suite
Executive Suite
Superior Suite

Ξενοδοχεία σε Νέα Στύρα

Περισσότερα...

Προορισμοί

Αμαλιάδα Αμαλιάδα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Κυλλήνη Κυλλήνη
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες
Νέα Στύρα Νέα Στύρα
1 Ξενοδοχείο
0 Τοποθεσίες

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα

Η γνώμη σας

Που πήγατε πέρυσι διακοπές;

Αποτελέσματα